Началници на клиники и отделения в Пирогов са изпратили открито писмо

...
Началници на клиники и отделения в Пирогов са изпратили открито писмо
Коментари Харесай

Лекари от Пирогов скочиха на Петков и Сербезова. Причината


Началници на клиники и отделения в  " Пирогов " са изпратили намерено писмо до премиера Кирил Петков и министъра на опазването на здравето Асена Сербезова по отношение на вчерашното решение на здравния министър да освободи от служба шефа на най-голямата болница в страната проф. доктор Иван Поромански. Цялото писмо беше публикувано до медиите от пресцентъра на болница " Пирогов ". 

" Считаме изложените аргументи за неговото премахване - а точно, влошено финансово положение на болничното заведение стоят голям брой и сложни аргументи, свързани с години наред отлагани проблеми и несъответстващо ръководство. Цитираните " нарушавания " по никакъв метод не кореспондират с ръководството на проф. Поромански, защото касаят събития от времето, в което той не е вземал решения и даже не е бил част от управлението ", пишат лекарите. 

От " Пирогов " молят министърът на опазването на здравето Асена Сербезова да преразгледа освобождението на проф. Поромански и в качеството си на принципал, който носи отговорност за лечебното заведение, да почете позицията на личния състав, се показва още в писмото. 

Лекарите декларират в отвореното си писмо, че при положение, че не бъде обърнато внимание на техните причини за връщането на проф. Поромански в " Пирогов ", са подготвени и на протестни дейности. 

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР